Bij DAC werken ongeveer 20 vrijwilligers. We ontvangen graag nieuwe medewerkers, voor de volgende vacatures:

Gastvrouw/heer
Liefst minimaal 2 middagen in de maand. Met wensen en mogelijkheden wordt rekening gehouden.
Als medewerker van ons centrum biedt u de gasten een gezellige middag, zorgt u voor de koffie, thee, hoort u hun verhalen aan, doet een spelletje met hen, enz. Dit alles in een gezellige en huiselijke sfeer. U hebt inspraak in het beleid.
Gelet op de gasten die binnenlopen vragen wij van u:
• inlevingsvermogen
• een luisterend oor
• flexibiliteit
• betrouwbaarheid

Kokers/kooksters
Heb(t) u/je passie voor mensen en voor (gezond) koken? Geeft het u/jouw ook veel voldoening om 1x per maand voor een kleurrijke groep bezoekers te koken. Wij ontvangen u/jou graag in ons kookteam. Ook van harte welkom als u wilt assisteren als gastvrouw/heer.

Host bij ‘Bakkie Kroost’

Vanaf april 2022 zijn we gestart met een speciale inloop voor (groot)ouders met jonge kinderen op vrijdag ochtend. Heb je zin om deze activiteit mede vorm te geven en vrijwilligerswerk te doen waar je je eigen kind(eren) mee kunt nemen, neem dat contact met ons op.

 

 

Enkele medewerkers vertellen:

Na mijn werkzame leven zocht ik vrijwilligerswerk. Ik las een artikel over het DAC en ben daar eens gaan kijken of het wat voor mij was. Nu ben ik ruim 10 jaar gastheer. Bij het DAC ontvangen we mensen van verschillende culturen, religies en achtergronden. Van eenzame ouderen tot verslaafde daklozen. We brengen een huiselijke sfeer en hebben aandacht voor iedereen. Vaak is het een rustpunt en soms het enige contact wat mensen hebben. De gesprekken zijn heel direct en men deelt zijn gedachten met elkaar. We leven met elkaar mee en respecteren elkaar. We zijn allemaal uniek! Ik voel dat God mij daar een plek gegeven heeft. Hier kom ik ook mijn naaste tegen. (Frans)

Ik houd van koken en vind het leuk om dat ook voor anderen te doen. In het DAC komen mensen, die voor zichzelf niet zoveel werk maken van de maaltijd. Vaak warmen ze een diepvries maaltijd op of eten niet zo gezond. Ik vind het fijn om samen met mijn collega kooksters hen een gezonde maaltijd voor te zetten. Het is altijd gezellig tijdens zo’n maaltijd. Er zijn mooie gesprekken en er is een goede sfeer.

 

Bekijk de laatste nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

* verplichte velden